YPF maakt deelnemers aan YPF Competition 2013 bekend

                                                                                                                                                                                                                    Persbericht, Amsterdam 22 september 2013
 
 
Vandaag zijn de 35 deelnemers aan de YPF Piano Competition 2013 bekendgemaakt. De auditiejury bepaalde welke van de 57 aanmeldingen uiteindelijk behoren tot de 35 deelnemers van het concours dat van 14 t/m 24 november a.s. plaatsvindt in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam. De Young Pianist Foundation, al jaren hofleverancier van jong pianotalent in Nederland, organiseert vanwege het eerste lustrum van haar concours gelijktijdig voor de eerste keer het nieuwe Young Pianists Festival Amsterdam. 
 
De leden van de auditiejury waren: Andrew Ball (UK), Jan Marisse Huizing (NL),
Geoffrey Madge (Australië/NL), Dominique Merlet (FR) en Malcolm Singer (UK). Marcel Baudet was de niet-stemmende voorzitter. De beoordeling gebeurde anoniem.
 
Jurylid Jan Huizing: “Dit is het enige concours waar je verschillende leeftijdscategorieën apart kunt beoordelen. Artistiek technisch geeft het een heel goed beeld waar Nederland op dit moment staat. De YPF is de enige die dit op zo’n manier organiseert: van heel jong tot direct na het conservatorium.” Over de kwaliteit van de deelnemers: “We hebben heel inspirerende pianisten geselecteerd die een spannende finale mogelijk maken met veel artistiek potentieel. We zien ernaar uit hoe zij groeien in de wedstrijd. En belangrijker, er zijn volgens het oordeel van de auditiejury kanshebbers bij voor de hoogste onderscheiding op pianogebied in ons land voor de Grand Prix Youri Egorov.” 
 
De Grand Prix Youri Egorov wordt alleen uitgereikt aan een winnaar indien er sprake is van een buitengewoon artistiek en pianistisch toptalent van internationaal niveau. De Grand Prix houdt onder andere in dat de winnaar als solist mag optreden met het Mariinsky Theatre Orchestra onder leiding van de wereldberoemde dirigent Valery Gergiev in Sint Petersburg.
 
Geoffrey Madge:” Bij deze auditie zie je de kandidaten niet spelen, je hoort ze alleen met je oren. Je springt soms van je stoel af van hoe goed iets wordt gespeeld. Die kandidaten wil je dan niet alleen horen, maar ook zien spelen.”
 
In de categorie A (12 t/m 15 jaar) werden 10 kandidaten toegelaten. In de gezamenlijke categorieën B,C,D werd vanwege het hoge niveau één extra kandidaat toegelaten. In de categorie B (16 t/m 19 jaar) werden 7 kandidaten toegelaten, 
in C (20 t/m 23 jaar) 9 en D (24 t/m 29 jaar) ook 9. 
 
Voor de volledig lijst van toegelaten kandidaten zie: http://www.ypf.nl/concours
Meer informatie: mail naar PR@ypf.nl of bel naar Marjolein van Ruiten, 06-200 62 844.
 
Stichting The Young Pianist Foundation
Postbus 2170 | 1000 CD Amsterdam
T  +31 20 627 98 14

Ontvang YPF nieuws in je inbox!

Sign up for The YPF Newsletter
Word vriend van de Young Pianist Foundation